dimecres, 27 de febrer del 2008

Volem viure

Els nostres avantpassats van lluitar perquè el menjar deixés de ser el privilegi d'uns quants. La tècnica i la redistribució social han fet que avui poca gent al nostre país mori de gana (una altra cosa és la qualitat dels aliments). Ara la mare dels ous és l'acaparament de l'espai, la manera de demostrar que es té poder. Solars a preu d'or i barraques com a millor inversió de la teva vida. I ciutadans d'un país amb una cultura financera sota zero ens ho hem cregut. Faust ja no vendria la seva ànima per obtenir saviesa, sinó un lloc on viure.

Polítics i mitjans de comunicació/persuasió formen part de la conxorxa. No volem pegats, no volem ajudetes per mantenir una situació absurda, res de donar suport a empreses que ja han fet prou mal ("crear riquesa", que no em facin riure), la festa s'ha acabat, no allarguem artificialment la vida al moribund.

Simplement volem viure.

3 comentaris:

Caterina Cortès ha dit...

A mi desrpés em fa ràbia veure com s'enfonten dels que tenen 30-35 anys i viuen amb els pares. Val, n'hi ha que ho fan per mandra, per comoditat, però no tots!
Avui dia es fa molta religió (no sé si és la paraula més correcta a emprar) sobre el solter, el "single", que si ho ets fa modern i no passa res, però si al final, fins i tot per a poder viure necessites una parella! Quina contradicció i a vegades així ni basta.
La crisi d'ara, així com estan les coses, feia temps que es veia venir...

aristocrataiobrer ha dit...

Caterina, hi ha qui diu que la situació d'ara és comparable a la de sempre, però no és veritat, perquè abans mai no es demanaven hipoteques a 40 anys

i això que "la crisi feia temps que es veia venir" ho pot dir ben poca gent, perquè fins fa 4 dies hi ha qui s'ha arruïnat amb el cuentu de "l'any que ve valdrà més que ara"

qui ens rescabalarà de la situació? I n'hi ha que encara volen amagar-la

Caterina Cortès ha dit...

No, no és la mateixa situació. Abans tenies una part del teu sou per a la hipoteca i la resta per a viure. En tot cas, si no podies, tenies un lloguer com a alternativa a comprar un pis.
Avui dia el lloguer no és una alternativa, tot i les ajudes del govern ja que els llogueters han vist en això l'oportunitat de pujar els preus. I la diferència del preu d'una vivenda amb la d'un sou fa uns anys, no era tan grossa com la d'ara.
Malauradament, guanyi qui guanyi les eleccions, crec que seguirem tenint el mateix problema...